marți, 11 noiembrie 2008

Icoana, apa vie a ortodoxiei romanesti


Icoana, apa vie a ortodoxiei romanesti + Expozitie de icoane crestin ortodoxe
realizate de artista Aurelia Chiriac Carabinieru. Un proiect al Societatii Romanca, cu sprijinul Ambasadei Romaniei si Institutului Cultural Roman din Londra.
Cand: 11-20 noiembrie 2008, luni – vineri, 9.00 – 17.00
Vernisaj: luni 10 noiembrie, 7.00 - 9.00 pm
Unde: Institutul Cultural Roman, 1 Belgrave Square, London SW1X 8PH

Icoana , apa vie a ortodoxiei romanesti
11 - 20 noiembrie 2008
Vernisaj: luni 10 noiembrie, 7.00 - 9.00 pm

Expozitia Icoana , apa vie a ortodoxiei romanesti prezinta o colectie de icoane realizate de Aurelia Chiriac Carabinieru - artist din generatia contemporana de iconografi ortodocsi din Romania.
Expozitia urmareste sa promoveze spiritualitatea traditionala romaneasca, sub forma artei iconografice de traditie bizantina. Pictate in tempera pe lemn, cu aplicatii de foita de aur, lucrarile Aureliei Chiriac Carabinieru reflecta o simbioza perfecta intre lumea terestra si lumea revelata a ingerilor, invitand la meditatie si detasare.

Unele dintre icoane fac parte din colectiile Bisericii Sf Gheorge din Londra si a Bisericii Stefan cel Mare si Sfant din Pool, iar altele pictate recent vor completa aceste colectii dupa inchiderea expozitiei.

Vernisajul va fi precedat de o prezentare despre iconografia ortodoxa, sustinuta de artista Aurelia Chiriac Carabinieru si Preotul Ioan Sarpe, Paroh al Parohiei Pogorirea Sfintului Duh din Londra.

Aurelia Chiriac Carabinieru a absolvit Universitatea de Psihologie si Asistenta Sociala din Iasi cu o teza de estetica. Impreuna cu Centrul de plasament Bucium din Iasi a infiintat Centrul de iconografie pentru copii cu abilitati creative. Lucrarile acestora au primit premiul I la expozitia internationala Life Always Prevail din Tel Aviv. In prezent, icoanele artistei sunt expuse in manastiri si biserici din Romania si Anglia.

Expozitia este organizata de Societatea Romanca cu sprijinul Ambasadei Romaniei, Institutului Cultural Roman, al Bisericii Sf Gheorghe din Londra si al Bisericii Stefan cel Mare si Sfint din Pool.
Coordonator de proiect Ionela Flood. Contact: 0751 525 3584; ionela@talktalk.net,
www.romanca.co.uk

Cand: 11-20 noiembrie 2008, luni-vineri 9.00 – 17.00
Vernisaj: luni 10 noiembrie, 7.00 - 9.00 pm
Unde: Institutul Cultural Roman, 1 Belgrave Square, Londra SW1X 8PH
Intrarea libera.

Niciun comentariu: