luni, 8 august 2011

Societatea Romanca participa la Festivalul Callatis , 9-15 august 2011, Roma

Festivalul Callatis se va desfăşura în premieră în afara graniţelor ţării, la Roma, în perioada 9 - 15 august, şi va cuprinde mai multe manifestări printre care Simpozionul Românilor de Pretutindeni, Salonul Artiştilor Români de Pretutindeni, Miss Diaspora, dar şi spectacole de muzică.

Potrivit Mediafax ediţia 2011 se va desfăşura sub genericul "Grazzie Roma. Callatis ti saluta!". În acest an, în premieră, Festivalul Callatis - Festivalul Românilor de Pretutindeni se desfăşoară în afara graniţelor ţării la propunea Asociaţiei Românilor din Italia, pornind de la faptul că în Italia se află cea mai mare comunitate românească din diasporă.

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Callatis, cu toate brandurile evenimentului - Simpozionul Românilor de Pretutindeni - Hai Acasă, Plaza România, Salonul Artiştilor Români de Pretutindeni (SARP) şi Miss Diaspora -, este organizată de Asociaţia Românilor din Italia (ARI), Pro Familia şi Aldaco Film, sub patronajul Roma Capitale (Primăria Generală a Romei).

Participarea Societatii Romanca este consistenta propunand cateva repere in atentia participantilor:
-Inaugurarea postului de radio online Radio Tv Unirea-www.radiotvunirea.com
-Lansare de carte-Antologia scriitorilor romani contemporani din intreaga lume, autor Lygia Diaconescu, Ed Starpress 2011
-Lansare de carte -Parfumul ingerilor, autor Ionela Flood, Ed Deliana, 2010, Bucuresti
-lansare de carte-Soaptele vantului, autor Ionela Flood, Editie trilingva (romana, engleza, italiana), Transylvanian Edition Publishing House, 2011, Londra
-Expozitie ilustratie de carte-Ioan Astalus, Adina Romanescu, Adela Ursache, Amy Lee si Petre Vlaic
-Expozitie de miniaturi vegetale-autor Ioan Astalus
-prezentarea proiectelor Societatii Romanca

Va asteptam alaturi de noi la Festivalul Callatis pentru a sarbatori dainuirea spiritului romanesc in lume.

Ionela Flood
Societatea Romanca
www.romanca.co.uk

Niciun comentariu: